Uw huisdier meenemen naar het buitenland

Op vakantie met uw huisdier naar het buitenland.

 

Neemt u uw hond, kat of fret mee op vakantie naar het buitenland, dan zijn er een aantal dingen erg belangrijk om te weten.

 

Paspoort, Identificatie en Rabiësenting.

Zodra uw huisdier de grens over gaat moet het aan een aantal EU verplichtingen voldoen.

  1. Het dier moet in het bezit zijn van een goedgekeurd Europees dierenpaspoort.
  2. Het dier moet identificeerbaar zijn. Dit kan door een chip of een tatoeage.
  3. Het dier moet een rabiësenting hebben gekregen. Onze rabiësenting is 3 jaar geldig. Doorgaans moet het dier minimaal 3 weken voordat het de grens overgaat naar een ander EU land de rabiësvaccinatie krijgen. Een aantal landen stelt echter bijzondere eisen. Voorbeelden hiervan zijn Noorwegen, Zweden, Groot-Brittannië en Ierland.

 

Parasieten in het buitenland

 

  • Tekenziektes. Teken kunnen diverse ziektes bij zich dragen en overbrengen op mens en dier. In Nederland is de Ziekte van Lyme een bekende ‘tekenziekte’. In landen rond de Middellandse zee waar het klimaat warmer is, komen ook andere tekenziektes voor als Babesiose en Ehrlichiose.
  • Leishmaniase is een ziekte, die wordt overgebracht door Zandvliegjes (met name rond het Middellandse zee gebied).
  • Hartwormen. Deze aandoening komt in Europa globaal voor beneden de lijn Parijs-Milaan. Hartwormen kunnen worden overgebracht door Muggen. Zij dragen de larfjes bij zich en kunnen ze tijdens het steken op uw hond of kat overbrengen. Eenmaal volwassen, leven de wormen vooral in het hart.
  • In grote delen van Europa komt de vossenlintworm voor. Deze kan via uw hond overgebracht worden op de mens en daar blazen in bijv. hersenen, lever etc. veroorzaken. De vossenlintworm is dus met name schadelijk voor de mens.

 

 

 

Bovenstaande ziektes zijn goed te voorkomen. Neem daarom contact met ons op als u weet naar welk land u gaat. Wij kunnen u dan voorlichten welke ziektes in het betreffende land voorkomen en daar maatregelen voor treffen.

 

Warmte

 

Zeker bij langharige honden en honden met een dikke vacht dient u rekening te houden met de warmte. Laat de hond evt. zwemmen of maak hem nat om af te koelen. Ook tijdens de autorit rekening houden met de warmte. Zorg voor voldoende drinkwater gedurende de reis.

 

                              

Meer informatie over bovengenoemde onderwerpen kunnen wij u geven aan de balie of telefonisch.

Laatste Nieuws

Openingstijden

Maandag 9:00 - 19:00
Dinsdag 9:00 - 17:00
Woensdag 9:00 - 19:00
Donderdag 9:00 - 17:00
Vrijdag 9:00 - 19:00

     

     ALTIJD OP AFSPRAAK !