Hondenziekte duikt op!!

 

Hondenziekte duikt op: is uw hond goed gevaccineerd?

Net over de grens in Duitsland, maar inmiddels ook in Limburg, is een dodelijke ziekte bij een aantal vossen aangetroffen. Deze ziekte kan overslaan op honden. Het gaat hier niet over rabiës (hondsdolheid), maar het betreft de ziekte van Carré ook wel hondenziekte of canine distemper genoemd.

Tegen het virus wordt in Nederland standaard gevaccineerd. De component tegen hondenziekte zit standaard in de basisvaccinatie voor pups, maar ook in de driejaarlijkse herhalingsvaccinatie die volwassen honden krijgen. Gevaccineerde dieren kunnen nog wel ziek worden, maar de klachten zijn dan veel minder ernstig.

Conclusie: honden die volgens het advies-vaccinatieschema zijn gevaccineerd, zijn voldoende beschermd tegen de ziekte van Carré (hondenziekte/canine distemper).

Weet je niet zeker of je hond alle basisvaccinaties heeft gehad? Informeer bij je dierenarts!

 

Bekijk vaccinatieschema hond

 

 

Verspreiding en symptomen van hondenziekte

De ziekte wordt veroorzaakt door een virus dat met name ontstekingen van de neus, luchtwegen, longen, maag en darmen kan veroorzaken. Minder vaak voorkomend zijn klachten aan de hersenen, ogen en de huid. Honden (en fretten) kunnen in het ergste geval aan de ziekte overlijden.

Hondenziekte is zeer besmettelijk. Het wordt via direct en indirect contact overgebracht. Het virus wordt verspreid via hoesten, niezen, proesten en is ook aanwezig in de ontlasting en urine.

 

 

Laatste Nieuws

Openingstijden

Maandag 9:00 - 19:00
Dinsdag 9:00 - 17:00
Woensdag 9:00 - 19:00
Donderdag 9:00 - 17:00
Vrijdag 9:00 - 19:00

     

     ALTIJD OP AFSPRAAK !